P

Prachtig wonen in Friesland

Stiens 16.jpg

Stiens ligt in een prachtig, groen deel van Friesland, even boven Leeuwarden. Voor je gevoel hoor je als bevoorrechte bewoner van het gloednieuwe Burmaniastate helemaal bij het dorp - het is tenslotte maar een paar minuten wandelen naar de dorpskern. Daar vind je winkels, supermarkten, MFC De Skalm met vele activiteiten voor jong en oud!

Zoek je de kalmte, dan blijf je prinsheerlijk op je eigen ‘landgoed’ met toegangspoort, gezamenlijke binnentuin en uitzicht op de aangrenzende volkstuinen. Even verderop vind je de landerijen richting Hijum en Finkum, waar je over de Feinsumer Feart richting Dokkumer Ee vaart. Vanuit de hoofdingang van Burmaniastate rechtsaf, de Hege Hearewei op naar het noorden. Vanaf nu zie je alleen nog bomen, weilanden, sloten, weidevogels, schapen, oude boerderijen, boerenschuren. Sla je linksaf, dan ga je even ‘naar beneden’ en sta je direct voor de robuuste, typisch Friese dorpskerk van Stiens, op een terp met hoge bomen. Zoals het hoort. Prominent aanwezig sinds 1100, dus lang voordat er sprake was van het eerste huis Burmaniastate.

A

Appartementen vlakbij Leeuwarden

Alle genoegens van landelijk wonen ‘op stand’ dus - en dat op maar 7 kilometer fietsen of autorijden van de eerste huizen aan de noordrand van hoofdstad Leeuwarden. Voor de voorzieningen hoef je daar niet heen, want in het middelgrote dorp Stiens vind je alles wat je dagelijks nodig hebt: supermarkten, school, bakker, bank, HEMA, horeca, bedrijvigheid, verenigingsleven, buurtgevoel, gezelligheid. 

Aanmelden